Top 10 criterii de analiza

Ce sa cautati la un smarphone Android?

1. Design-ul  – Inainte de toate, un smartphone Android trebuie sa va incante cum arata, cum se simte in mana. El trebuie sa va lase un sentiment de placere in urma interactiunii. Degeaba e cel mai bun sau cel mai performant daca nu va place cum arata.

2. Autonomia – Din pacate, acest criteriu  cade tot mai des spre coada clasamentului pentru ca producatorii nu reusesc sa vina cu solutii optime in modelele noi. Un minim de o zi de autonomie ar trebui sa fie ceva spre care sa tindeti pentru ca, altfel, va luati un aparat pe care nu il veti putea folosi aproape deloc.

3. Performanta – Este un termen relativ pe care multa lume il discuta strict din prisma specificatiilor tehnice. Amintiti-va permanent ca un set de specificatii hardware bune(valori mari pentru frecventele procesorului, capacitatea de stocare si bateria) nu sunt 100% relevante.

4. Materialul carcasei  – Pare un criteriu nesemnificativ:sticla, plastic sau policarbonat? In timp si dupa cateva cazaturi pe gresie sau beton va veti fi dorit sa faceti o altfel de alegere. Ca sa nu mai aducem in discutie deteriorarea carcasei in urma folosirii si frecarii.

5. Dimensiunea – Pragul dimensiunii unui smartphone e impins de producatori catre o diagonala de 4,8 inchi. E foarte adevarat ca este una mare si are un plus deloc de neglijat: informatia afisata pe ecran este mai multa, mai detaliata si se interactioneaza mai usor cu ea. Credem ca, pentru majoritatea utilizatorilor, compromisul intre diagonala si si dimesiunea smartphone-ului se afla in intervalul 3,7 4, 3 inchi.

6. Display-ul – Secretul diferentelor semnificative de pret intre diverse modele de smartphone-uri consta in primul rand in display. Solutiile moderle construite cu display-uri LCD2 si super Amoled Plus, protejate cu Gorilla Glass sunt in mod evident superioare unor variante cu LCD. Cu cat display-ul este mai bun cu atat aparatul va fi mai scump. Primiti o calitate mai buna a imaginilor afisate si interactiuna perfecta touch impreuna cu performante mai bune in soare puternic – stiti, probabil, ca 90% din ecranele de pe smartphone-urile Android nu reusesc sa afiseze informatie lizibila in soare puternic.

7. Caracteristicile tehnice – O capcana in care foarte multi utilizatori cad foarte usor: specificatii tehnice ridicate(in special asociate procesorului, memoriei si display-ului) nu inseamna automat un produs mai bun. E de dorit sa aveti in produs componente de generatie noua si sa cautati asta de cate ori puteti.

8. Versiunea de Android – Nu alergati dupa cele mai noi versiuni doar de dragul cifrelor. Ganditi-va ca dumneavoastra folositi niste seturi de instrumente pe smartphone, nu niste versiuni de apliicatii. Si cand instrumentele functioneaza, de ce sa le scimbati?

9. Posibilitati de upgrade – Cateoata este important sa stiti ca aparatul pe care il cumparati va primi upgrade-ul pentru o versiune superioara a sistemului de operare. In general, companiile nu se prea omoara cu oferirea de upgrade-uri si din motive economice.

10. Brandul – Recunoastere asociata brandului este importanta si in zona smartphone-urilor. Vedeti dumneavoastra, cu toate astea preferintele se schimba. Ceea ce era bun acum cativa ani, acum a iesit din top. Incercati sa discerneti dincolo de mesajele de marketing cu care sunteti asaltati zilnic si sa intelegeti ce va aduce cu adevarat un brand din zona de smartphone-uri Android: calitate, interfata personalizata, aplicatii si servicii suplimentare.