Sincronizarea de contacte, calendar si email

Pe primul nivel de utilitate se regasesc functiile de calendar, email si sincronizare de contacte preinstalate pe un Android. De indata ce ati furnizat datele de validare pentru contul GMAIL, procesul de sincronizare incepe si informatia pe care o vedeti permanent pe Android este la fel cu cea pe care o gasiti intrand cu un browser pe serviciul GMAIL.

Fara ca dumneavoastra sa faceti nimic Androidul va replica intre cloud si smartphone informatiile din calendar, email, agenda de contacte si pozele din Picasa. Dumneavoastra nu veti vedea nimic, tot procesul de sincronizare desfarsurandu-se in fundal.

SFAT: Folositi optiunea calendar din Android pentru evidenta evenimentelor si intalnirilor. Google Calendar este o modalitate ieftina, eficienta si rapida de a mentine unitara o agenda digitala in care sa aveti in mod foarte clar definite evenimentele importante a caror desfasurare sa va fie prezentata automat pe smartphone. Porniti aplicatia calendar, identificati ziua dorita si adaugati manual un eveniment. Pentru el setati un nume, perioada de desfasurare si cand sa fiti avertizati. Datele de nastere ale prietenilor pot fi foarte usor memorate prin aceasta metoda si nu mai uitati niciodata de ele.

Introducerea de evenimente in calendar nu este o operatie dificiala, putandu-se face direct din aplicatia calendar  ori de cate ori e nevoie. Prezentarea lor automata pe ecranul Android, intr-o forma placuta si cu instrumente rapide de interactiune este cu totul altceva. Google pune implicit un widget de tip calendar in Android, destul de firav si fara personalitate. Unii producatori de telefoane au personalizat foarte bine widget-ul de calendar – de exemplu cel oferit de HTC, in HTC Sense e cu adevarat impresionant. In google play se regaseste o varietate impresionanta de alternative la widget-ul clasic de calendar.

Daca aveti nevoie doar de o modalitate rapida de a vedea cum arata calendarul lunii curente, atunci aruncati o privire asupra Month Calendar Widget, inspirat din widget-urile Yahoo pentru calendar. Nu este construit pentru a afisa evenimentele din calendar, el oferind doar o privire de ansamblu asupra datelor lunii si zilelor in care cad. Sta foarte bine pe unul din ecranele principale din Android.

Cand vreti o solutie pentru a vedea in timp real starea evenimentelor sincronizate prin Google Calendar atunci va recomandam Go Calendar Widget. Aduce un calendar real pe ecranul principal si face mai simpla actiunea cu baza de date din spate. Are doua optiuni de vizualizare: agenda curenta, respectiv luna, oferind imagine completa asupra ceea ce il intereseaza pe utilizator. Aduce si posibilitatea de a trece din widget dintr-o luna in alta si, astfel, sa fie mai usor de urmarit intalnire viitoare.

SFAT: In Android se pot folosi mai multe calendare concomitent. Cand aveti aparatul sincronizat pe un server Exchange veti vedea ca pe langa informatiile personale din Google Calendar le primiti si pe cele aduse de pe server-ul Exchange. Nu trebuie sa faceti nimic altceva decat sa introduceti manual datele de sincronizare(user, parola, server) pentru server-ul de Exchange din zona Settings, Accounts & sync din Android.