Sincronizarea aparatului

E momentul sa incepeti sincronizarea: introduceti datele de conectare pe contul de GMAIL si parola asociata. Din acest moment, daca este activa conexiunea la internet incepe sa se faca sincronizarea intre smartphone-ul cu Android si serviciul Google din cloud. Asa, veti avea acces de pe smartphone la aceleasi date pe care le primiti cand intrati pe contul de email direct din browser.

Pentru acei utilizatori care nu au asociat nici pana in momentul de fata datele unui card si in mod similar pentru cei ce abia si-au activat contul de email, Google propune introducerea direct de pe telefon a acestora. Credem ca e mai bine sa nu faceti inca acest pas – doar atunci cand vreti sa cumparat ceva din Play Store sa va dati aceste date.

Ultimul lucru pe care il mai verificati este legat de operatiunile de realizare a copiei de siguranta si refacere a smartphone-ului via serviciul cloud de la google. Daca bifati keep this phone backed up with my Google Acount si Restore from my Google Account to this phone, atunci toate aplicatiile si setarile(mai putin configuratia ecranului principal, mesajele sms si lista de convorbiri) vor fi aplicate automat in momentul in care ati conectat pe el actualul cont GMAIL.

La prima configurare nu exista nimic in cloud pentru care Google sa refaca setarile. Optiunile sunt foarte utile pentru cazurile in care din diverse motive trebuie sa refaceti aparatul la setarile originale. Si e indicat sa pastrati o copie de siguranta pentru setari/configuratia aplicatiilor si in cazul in care vreti sa faceti un update de firmware/sistem de operare sau sa va procurati un aparat nou. Doar prin introducerea contului de GMAIL veti avea pe viitor aplicate automat propriile setari.

SFAT: Optiunea de sincronizare a datelor in cloud prin contul de GMAIL afecteaza si ceea ce faceti in browser-ul standar WebKit si chiar setul de parole pentru retelele WIFI pe care va conectati. Surprize placute veti avea atunci cand aparatul dumneavoastra isi reaminteste automat parolele de la retelele wifi de la servici chiar si atunci cand a fost proaspat reconfigurat.

Google si-a modelat sistmeul de operare Android in asa fel incat el sa raspunda cat mai bine cerintelor utilizatorului, sa se muleze pe nevoile acestuia. Una din caile prin care reuseste sa aduca pe ecranul smartphone-ului ceea ce isi doreste utilizatorul este folosirea locatiei curente in filtrarea rezultatelor relevante din cautari. Ca sa fie posibil acest lucru smartphone-ul cu Android trebuie sa aibe active optiunile de localizare – este ultimul pas pe care trebuie sa il parcureti in aceasta etapa. Cititi cu atentie informatiile prezentate pe acest ultim ecran de configurare pentru ca acolo se ascunde un aspect cu care probabil nu veti fi de acord: sa permiteti Google sa colecteze date anonime. Debifati Allow Google’s location service to collect anonymous location data. Some data may be stored on your device. Collection may occur even when no apps are running si scapati de aceasta grija. Lasati totusi activa optiunea Use my location for Google Search results and other Google Services.

Daca mai vreti sa adaugati si alte conturi de email pe smartphone, in special cele legate de un server exchange sau retele sociale veti putea sa o faceti tot in aceasta etapa. Bineinteles ca oricare din operatiile deja executate vor putea fi editate si refacute oricand din zona Setting a Android-ului.

Etichete:  ,