Rearanjarea widget-urilor si a icon-urilor

android 22Pe oricare dintre shell-urile pe care le veti folosi se pot face trei tipuri de ajustari: adaugarea/eliminarea/mutarea de icon-uri sau widget-uri, schimbarea icon-urilor standard de pe bara principala si personalizarea imaginii de fundal.

Cel mai simplu este sa rearanjati icon-urile respectiv widget-urile: apasati pe ele pana se desprind de pe ecran si le mutati in noua locatie. Daca vreti sa scapati de ele, le duceti in zona din partea superioara si cand devine rosie obiectul a fost sters. In functie de shell-ul pe care il veti folosi, stergerea va fi ilustrata de un buton de tip remove sau delete.

Unele shell-uri va vor permite chiar si redimensionarea elementului de pe ecran(in special la widget-uri). Atunci cand acest lucru este posibil, o sa vedeti ca obiectul primeste margini cand este selectat(prin apasare si mentinerea apasarii pret de 1 sec). Trageti de margini dupa cum doriti sa fie noua dimensiune. Veti vedea ca, de cele mai multe ori, pe ecran apare o grila de ghidaj in care puteit incarda corect obiectul.

Despre cum puteti aduce shortcut-uri/widget-uri noi pe ecran am discutat deja intr-un articol anterior: pur si simplu tineti apasat shortcut-ul aplicatiei din lista de programe si el se va desprinde fiindu-va prezentata optiunea de a-l lipi pe ecranul principal.

SFAT: Va recomandam sa creati propriile interfete alegand sa folositi exact acele icon-uri/widget-uri de care aveti nevoie! Sa nu va fie frica sa experimentati pentru ca nua veti ce pierde. In cel mai rau caz stergeti toate informatiile de pe ecran si va trebui sa munciti ceva mai mult ca sa le refaceti.