Inregistrarea de poze si filme

Printre primele lucruri pe care orice utilizatort de Android le-a facut s-a numarat cu siguranta si folosirea camerei din dotarea smartphone-ului pentru inregistrarea de poze si filme. Deschizi camera, focalizezi si inregistrezi sunt cei trei pasi pe care oricine stie sa ii faca. De aici si pana la obtinerea de materiale interesante este o cale foarte lunga, ce nu tine numai de utilizator: rezolutia camerei si lentilele obiectivului fiind responsabile de cea mai mare parte din succes.

Orice Android are pus pe ecranul principal o aplicatie ce poarta numele de Camera. Clic pe ea si ajungeti intr-un program al carui scop este sa va ajute sa faceti poze si sa inregistrati filme. Clic pe ecran sa focalizati si apoi pe butonul de declansare, probabil tot virtual – prea putine modele de smartphone-uri Android beneficiaza de butoane hardware pentru camera(HTC EVO, Sony Xperia S sunt cele ce au asa ceva). Este foarte simplu.

Setarile standard din aplicatia Camera functioneaza cel mai bine in cam toate conditiile. Uneori veti dori sa faceti ceva mai mult, sa incercati sa vedeti cat de multi puteti sa imbogatiti o poza daca luati lucrurile in propriile maini si umblati la focalizare sau luminozitate. Faceti asta accesand zona de setari prin butoanele de pe ecran sau apasati butonul Menu din Android. Multe lucruri interesante veti vedea ca pot modificate: timpul de expunere, ISO-ul, folosirea blitului, rezolutia imaginii, conditiile de iluminare, etc.

Similar procedati si in cazul filmarilor: aveti doar grija sa selectati camera potrivita – generatia noua de smartphone-uri Android beneficiaza de camere video cu rezolutii bune, capabile sa filmeze la rezolutii full HD.