Faceti cunostinta cu tableta Android

In articolul de fata va ajutam sa va familiarizati cu interfata grafica a unei tablete Android. Doar pentru ca o tableta ruleaza tot sistemul de operare Android nu inseamna ca experienta de lucru cu ea e aceeasi cu cea de pe smartphone. Tabletele au ecrane mai mari, sunt mai voluminoase si, in mod evident, mai grele – va dati seama ca este exclusa inca de la inceput orice incercare de folosire cu o singura mana si cu un singur deget pentru touch. Conceptul de utilizare e similar, modul de implementare putin diferit.

Nu va faceti insa probleme pentru ca daca faceti setarile corecte va fi nevoie de o perioada foarte scurta de acomodare dupa care veti folosi tableta la fel de simplu cum faceti acum cu smartphone-ul Android. Elementele legate de accesul la setari, aaplicatiile principale functioneaza exact la fel ca pe smartphoe. Versiunile anterioare nu erau optimizate pentru folosirea pe tableta si din acest motiv aveau o ergonomie scazuta. Ecranul mai mare al unei tablete faciliteaza citirea mai usoara a cartilor in format electronic, in paralel cu o experienta de gaming si multimedia mult mai intensa.

Stiti care e marele atu al platformei Android, nu? Libertatea de forme, configuratii hardware si dimensiuni.  Zona de tablete are si ea o parte de dinamicitate crescuta, aproape pentru orice diagonala de ecran existand un produs creat special. Cu cat e mai mare cu atat sansele de a o folosi cresc, scazand cele de a o lua peste tot cu dumneavoastra. Inversa e la fel de adevarata: o tableta Android cu diagonala ecranului mai mica nu ofera aceeasi experienta de lucru, dar permite purtarea ei in mai multe situatii. Ce au toate in comun este faptul ca arata oarecum la fel, cu cateva butoane hardware si mai mult ca sigur producatorul le-a onorat cu aplicatii personalizate.

Cautare

Optiunile standard oferite de google, cum ar fi cautarea sunt prezente pe ecranul principal al oricarei tablete Android. La fel ca pe smartphone.

Widget-uri mari

Anumite widget-uri Android sunt excelente pentru folosirea pe o tableta datorista spatiului mai mare pe care il au la dispozitie pentru afisarea de informatie.

Shortcut-uri

Puteti sa tineti apasat degetul oriunde pe ecran pentru a activa meniul contextual prin care sa adaugati widget-uri si aplicatii pe ecranul principal al tabletei.

Lista de aplicatii

Prin simpla apasare a butonului aduceti pe ecran lista cu aplicatii si widget-uri instalate pe tableta. De aici le trageti foarte simplu pe ecran.

Aplicatii proprii

Din Google Play va instalati orice aplicatie doriti si extindeti instat zona de utilizre a tabletei. Niciodata nu sunteti limitat la setul de programe livrat de producator.

Notificari

La fel ca pe un smartphone Android, bara de notificari expandabila e prezenta si pe tableta. Acum e pozitionata in partea inferioara, dreapta si la deschidere ocupa mare parte din ecran.