Samsung tagged posts

Android si pe altceva: tablete

Google nu putea sa rateze piata de tablete definita si controlata absolut de Apple prin iPad. La inceput, producatorii au venit cu tablete personalizate – structura hardware de smartphone asociata cu un display mai mare, dar cu rezolutie de 480×800 de pixeli. Sistemul de operare era cel de smartphone – Android 2.2 sau 2.3 cu cateva mici modificari pentru a putea fi folosit pe tabletele respective.

De atunci tabletele s-au inmultit si au incercat sa castige din piata. Producatori mari precum Motorola, Samsung, HTC, Dell, Assus si LG si-au concentrat atentia asupra acestei zone venind cu produse interesante. Competitia cu iPad a fost benefica si am vazut salturi spectaculoase si in zona de tablete Android...

Citeste

Fragmentarea: marea problema a platformei

Cel mai mare atu al platformei Android este totodata si cel mai mare dezavantaj: fragmentarea. Deschiderea formidabila a Google catre diferite surse stimuleaza inovatia si a permis ca aparatele Android sa fie disponibile in diferite formate, caracteristici, dimensiuni de display, configuratii hardware. Adica exact ceea ce se cere de catre piata, utilizatorii fiind astfel fericiti.

Singura problema este ca diversitatea de dimensiuni de ecran, configuratii hardware si formate de display face dezvoltatorilor viata foarte grea, aplicatiile trebuind dezvoltate si testate pe n configuratii. Lucru ce nu este intotdeauna posibil si, ca atare, performanta si calitatea au de suferit.

Producatorii sunt liberi sa modifice sistemul de operare dupa cum doresc si sa il optimizeze pentru aparatele pe care...

Citeste