Gmail tagged posts

Sincronizarea aparatului

E momentul sa incepeti sincronizarea: introduceti datele de conectare pe contul de GMAIL si parola asociata. Din acest moment, daca este activa conexiunea la internet incepe sa se faca sincronizarea intre smartphone-ul cu Android si serviciul Google din cloud. Asa, veti avea acces de pe smartphone la aceleasi date pe care le primiti cand intrati pe contul de email direct din browser.

Pentru acei utilizatori care nu au asociat nici pana in momentul de fata datele unui card si in mod similar pentru cei ce abia si-au activat contul de email, Google propune introducerea direct de pe telefon a acestora. Credem ca e mai bine sa nu faceti inca acest pas – doar atunci cand vreti sa cumparat ceva din Play Store sa va dati aceste date.

Ultimul lucru pe care il mai verificati este legat de operatiu...

Citeste

Configurarea unui smartphone Android

Va jutam sa parcurgeti primele setari cerute de instalarea unui smartphone Android. De la contul de gmail si pana la aranjarea ecranului, de la alegerea unui wallpaper si pana la instalarea primelor programe.

Atunci cand v-ati cumparat un telefon nou cu Android poate ca ati beneficiat de un mic instructaj din partea celui ce v-a vandut aparatul. Cam toti pasii pe care trebuie sa ii parcurgeti sunt intuitivi si, daca limba engleza nu e o problema, configurarea este extrem de simpla. Majoritatea smartphone-urilor Android au si interfata in limba romana, pe care va recomandam sa o activati daca este disponibila.

Elementele cele mai importante pe care trebuie sa le aveti la indemana atunci cand vreti sa configurati un smartphone Android sunt contul de GMAIL pe baza caruia vi se permite accesul...

Citeste

Fragmentarea: marea problema a platformei

Cel mai mare atu al platformei Android este totodata si cel mai mare dezavantaj: fragmentarea. Deschiderea formidabila a Google catre diferite surse stimuleaza inovatia si a permis ca aparatele Android sa fie disponibile in diferite formate, caracteristici, dimensiuni de display, configuratii hardware. Adica exact ceea ce se cere de catre piata, utilizatorii fiind astfel fericiti.

Singura problema este ca diversitatea de dimensiuni de ecran, configuratii hardware si formate de display face dezvoltatorilor viata foarte grea, aplicatiile trebuind dezvoltate si testate pe n configuratii. Lucru ce nu este intotdeauna posibil si, ca atare, performanta si calitatea au de suferit.

Producatorii sunt liberi sa modifice sistemul de operare dupa cum doresc si sa il optimizeze pentru aparatele pe care...

Citeste