Android tagged posts

Acomodare cu interfata Android 4.0

Noua versiune Android 4.0 cu numele de cod Ice Cream Sandwich, a venit c schimbari radicale la nivelul interfetei si cu importante functii noi.

Jelly Beam este numele versiunii actuale de Android cu cu numarul de identificare 4.1(4.2 la unele). Ice Cream Sandwich a fost lansata in toamna anului 2011, intial fiind disponibila doar pe smartphone-ul Galaxy Nexus, aparatul gandit de google ca si developer phone pentru aceasta versiune de Android. Fata de toate celelalte implementari de Android aduse de diversii producatori de aparte, Google Nexul este singurul care aduc eun Ice Cream Sandwich curat, asa cum l-a gandit Google. Niciun fel de interfata personalizata sau aplicatii terte nu exista preinstalate.

Aici este farmecul Android: versiunea de baza este cea care perminte entuziastilor sa co...

Citeste

Fragmentarea: marea problema a platformei

Cel mai mare atu al platformei Android este totodata si cel mai mare dezavantaj: fragmentarea. Deschiderea formidabila a Google catre diferite surse stimuleaza inovatia si a permis ca aparatele Android sa fie disponibile in diferite formate, caracteristici, dimensiuni de display, configuratii hardware. Adica exact ceea ce se cere de catre piata, utilizatorii fiind astfel fericiti.

Singura problema este ca diversitatea de dimensiuni de ecran, configuratii hardware si formate de display face dezvoltatorilor viata foarte grea, aplicatiile trebuind dezvoltate si testate pe n configuratii. Lucru ce nu este intotdeauna posibil si, ca atare, performanta si calitatea au de suferit.

Producatorii sunt liberi sa modifice sistemul de operare dupa cum doresc si sa il optimizeze pentru aparatele pe care...

Citeste

Android: sistem de operare mobil, pentru smartphone-uri si tablete

Android este in primul rand un sistem de operare asa cum este Windows(Windows Phone), Linux, Mac Os respectiv iOS. Prin intermediul sau putem sa folosim telefoanele mobile si tabletele intr-un mod similar cu cel in care utilizam un PC – de fapt, in lumea sistemelor de operare mobile, Android-ul este cel care ofera cea mai apropiata si completa experienta de PC in termeni de elemente functionale, usurinta de folosire si aplicatii(avem aici in vedere diversitate, calitate, complexitate). Android face legatura dintre hardware-ul pe care este instalat si utilizator, expunand functiile pe care le accesam. De exemplu daca dorim sa efectuam un apel telefonic, in Android sunnt incluse toate functiile necesare pentru interactiunea cu sistemul GSM de pe smartphone...

Citeste

Istoric Android: cum a inceput totul?

In urma cu patru ani, Nokia cu Symbian domina incontestabil piata de smartphone-uri, iar google parea un simplu nou venit. In 2012, regulile s-au schimbat: Android este cel mai folosit sistem de operare pe smartphone-uri, Nokia s-a urcat in barca Microsoft si Apple creste fulminant. Se vedem putin ce este Android si unde ainceput totul.

Acum vreo 10 ani, daca vorbeai de Android, toti se gandeau la personajul din Star Trek, un robot cu infatisare umana care ulterior a ajuns sa dezvolte si oarecare sentimente specifice oamenilor. Orice tanar stia asta.

Daca in 2012 aduci in discutie Android, toata lumea se gandeste la Google si la aparate reperzentative precum HTC One X, Samsung Galaxy S II sau S III, Google Nexus, LG Optimus si asa mai departe...

Citeste