Cum se asculta muzica

Aproape ca nici nu mai trebuie sa aducem in discutie acest aspect pentru ca ar trebui sa fie unul banal: porniti player-ul multimedia preinstalat. El cauta melodiile de pe memoria smartphone-ului si le grupeaza intr-o lista de redare pe baza de artist, album, gen etc. Utilizatorul trebuie doar sa aleaga ce piese sa ruleze si sa dea clic pe play. Nimic mai simplu.

Odata pornita piesa respectiva (sau playlistul) puteti sa folositi smartphone-ul normal – procesul de redare a melodii lor ruleaza in fundal nestingherit. Navigati catre alte piese, cititi un email, o carte, faceti browsing sau mai stiu eu ce. Daca vreuna din actiuni presupune transmiterea unui semnal audio in difuzor, melodia ce ruleaza isi va diminua nivelul audio si va lasa loc noii operatii. Cand se termina, melodia va fi reluata automat. E valabil si pentru primirea/efectuarea apelurilor de voce.

Revenind in fereastra aplicatiei standard de redare audio, pe smartphone-uri cu rezolutie buna, veti vedea si imaginea albumului din care face parte melodia. Folosind butoanele de navigare treceti de la o melodie la alta din cadrul albumului sau listei de redare.

De exemplu, pentru aplicatia de pe seria Sensation, la baza ecranului veti gasi si doua optiuni utile: partea de amestecare a ordinii melodiilor si repetarea listei. Deasupra sunt butoanele de acces in toata lista de redare, respectiv in toata colectia. Poate ca nu arata la fel pe toate aparatele Android, insa aplicatia Music Player ofera aceleasi optiuni.

Apasand butonul Menu intrati in meniul contextual din care ajungeti la cel putin doua optiuni standard: setarea melodiei curente ca si ton de apel respectiv adaugarea ei intr-o lista de redare. In cazul HTC, player-ul ofera si posibilitatea de activare a egalizatorului special Beats sau trimiterea catre un receptor DLNA (daca este descoperit unul in retea).

Acestea sunt elementele principale ale Music Player. Puteti sa porniti aplicatia si dupa aceea sa folositi smartphone-ul la orice altceva, aplicatia mutandu-se in fundal ca sa nu incomodeze. Auziti in continuare muzica si daca sunteti curiosi sa deschideti bara de notificare, veti vedea acolo informatii despre melodia curenta si functii rapide de control – inseamna ca fara sa mai fie nevoie sa porniti manual aplicatia puteti sa opriti melodia curenta sau sa treceti la alta din lista.

Pe anumite versiuni de Android, cel mai probabil modificate de producatori, in meniul lock screen apar, de asemenea, butoane de control pentru melodiile redate de Music Player.

In 2011 Google a dat drumul unui serviciu propriu de streaming audio denumite Google Music. La vremea respectiva (ca si acum de altfel) nu era accesibil pentru utilizatorii din Romania. Putine lucruri diferentiaza Google Music de oferta competitorilor, limita de 20000 de melodii fiind cea maxima, teoretic, in termeni de fisiere ce vor putea fi sincronizate si redate din cloud pe aparatele Android. Alta modalitate de a asculta muzica este sa folositi un program ce se poate conecta la serviciile de radio ce emit pe internet. Recomandarea nostra este Tune ln Radio, varianta gratuita. Cu ea aveti acces la cam toate posturile de radio importante ce emit pe internet.