Cum faci telefonul cu Android mai rapid?

Urmatoarele “tips and tricks” sunt valabile pentru toate telefoanele cu Android deoarce sistemul de operare se comporta la fel, pe orice telefon ar fi instalat, chiar daca vorbim de Android 6 sau de Android 10.

Primul pas ar fi sa inchidem din aplicatii – in fundal acestea consuma resurse, automat memorie RAM. Recomandat ar fi sa inchideti toate aplicatiile din fundal pe care nu le folositi foarte des.

Al doilea sfat ar fi sa renuntati la wallpaperele video – consuma foarte multe resurse; cel mai recomandat ar fi sa ramaneti la imagini standard. Al 3-lea tips and tricks ar fi sa reuntati la widgeturile pe care nu le folositi.  Daca aveti disponibil si modul High Performance va recomandam sa il activati(acest mod nu este disponibil pe toate telefoanele – l-am observat pe telefoane Samsung, Huawei).

Acestea au fost sfaturile mai simple iar mai jos va vom da cateva sfaturi mult mai detaliate.

  1. Stergerea cache-ului din aplicatii – aici ne referim la cacheul fiecarei aplicatii in parte.
  2. Dezinstalati toate aplicatiile pe care nu le folositi.
  3. Activati optiunea dezvoltator dupa care din acea optiune dezactivati “Scara animatie fereastra, Scara durata animator si Scara tranzitie animatii” – ele vin in mod standard pe 1x dar le puteti dezactiva si telefonul se va misca cu siguranta mai rapid.
  4. Resetati telefonul la setarile din fabrica – el va reveni la starea la care a fost atunci cand l-ai scos din cutie.
  5. Incearca un launcher – Evie launcher este recomandarea noastra. Iti recomandam sa folosesti un singur ecran pentru ca asta iti va face telefonul mai rapid.