Contul de GMAIL: cheia de acces in serviciile asociate Android

gmailAveti, in primul rand, nevoie de un cont GMAIL ca sa puteti folosi toata gama de servicii pe care Google o aduce impreuna cu platforma Android. Nu e obligatoriu sa il folositi ca si canal de comunicare – puteti adauga si alte casute de email POP sau webmail daca nu il aveti la suflet. Sa obtineti un cont GMAIL nu e un lucru complicat si e o operatie gratuita.

In cazul in care aveti deja un astfel de cont puteti sa treceti peste pasajul urmator. Puteti sa o faceti si direct de pe telefon in momentul instalarii. Noi va recomandam sa va pregatiti putin din timp si sa intrati de pe PC, cu un browser pe www.gmail.ro si de acolo sa alegeti operatiunea Creati un cont. Completati cu atentie campurile existente precum Nume, prenume, numele contului, parola, telefonul mobil etc. Informatiile sunt prezentate in limba romana asa ca nu cred ca trebuie sa insist prea mult pentru ca sunt convins ca va descurcati de minune. Procesul de obtinere a unui cont GMAIL se va termina destul de usor.

SFAT: Cand alegeti parola asociata contului fiti siguri ca este una complexa, greu de ghicit. De astfel, si serviciul GMAIL va da informatii despre calitatea ei – minim 8 caractere, cel putin o cifra si un semn special cresc gradul de complexitate.

Prea slaba: Incercati sa gasiti parole complexe pentru ca, odata compromis contul GMAIL, un atacator poate sa va controleze smartphone-ul.

Nu neglijati importanta alegerii unei parole complexe pentur contul de GMAIL indiferent daca il folositi intensiv sau nu. Din momentul in care il veti putea folosi pentru a permite accesul smartphone-ului dumneavoastra la serviciile Android, el va fi cheia de acces. Tineti cont si de faptul ca prin intermediul contului GMAIL se poatesa executati diverse operatii de la distanta pe telefon, inclusiv instaare de aplicatii sau blocare/stergere/resetare.