Ce sunt si ce fac Android Auto si Apple CarPlay?

Sigur ai auzit pana acum de Android Auto si de Apple CarPlay. Probabil stii ce sunt, sau macar ai habar, asa ne-am gandit ca ar fi bine sa intram putin mai profund in subiect.

Aceste doua aplicatii ne-au adus in sfarsit posibilitatea sa ne bucuram in siguranta de smartphone-ul nostru atunci cand suntem la volan. Ca si dezavantaj ar fi faptul ca ai nevoie de o masina relativ noua, care sa suporte conectarea telefonului la sistemul auto multimedia.

Unele dintre beneficii ar fi faptul ca puteti face apeluri prin comenzi vocale sau prin comenzile de pe volan, puteti dicta sms-uri si puteti controla Waze sau Google Maps. Aceste doua aplicatii gps pentru mobil sunt mult mai bune la calcularea rutelor decat oricare alt sistem de navigatie ale unei masini de serie.

Waze si Google Maps au date in timp real de la foarte multi utilizatori si pot anticipa cum va fi traficul in functie de ora si de destinatie.

Cel mai are avantaj al Android Auto si Apple CarPlay este ca esti lipsit de posibilitatea fizica de a folosi telefonul pentru apeluri si mesaje atunci cand conduci, iar asta iti pot salva viata. Un alt avantaj ar fi faptul ca telefonul tau va fi mereu incarcat deoarece telefonul trebuie sa stea conectat prin cablul de date la portul USB al autoturismului.

Tot la avantaje putem nota si faptul ca puteti asculta muzica online fara reclame, citi stiri de la agentii de presa alese de tine sau puteti programa vocal calendarul Google.

Interfetele celor doua sisteme sunt asemanatoare si destul de simple, practic daca te descurci cu smartphoneul te vei descurca cu ambele.

Daca masina ta nu suporta aceste aplicatii, au aparut alternative de la producatori de renume ca Alpine, Pioneer sau altii pentru a integra noile tehnologii in masini mai vechi. Un sistem aftermarket compatibil cu cele doua aplicatii te va costa in jur de 500 de euro plus taxele de montaj.