Aranajarea ecranului principal

In functie de modelul de smartphone pe care il aveti, o sa beneficiati de o anumita configurare a ecranului principal. Companii precum HTC, LG, Samsung depun un effort considerabil in directia personalizarii intense a experientei de lucru. Drept urmare nici unl dintre aparatele cu Android ale acestor producatori nu vor beneficia de un sistem de opearre Android pur, lucru ce se vede imediat in modul in care este conceput ecranul principal, imediat dupa prima pornire.

Desi s-ar putea ca smartphone-ul dumneavoastra cu Ice Cream Sandwich sa arate diferit el este construit exact la fel ca si cele prezentate de noi. Secretul consta in structura Android inteligenta, care perminte personalizare si in acelasi timp pastreaza unitatea de configurare/folosire.

Home screen-ul(sau ecranul principal) din Android vine pe Ice Cream Sandwich impartit in cinci zone virtuale. Unii producatori au pastrat organizarea(HTC de exemplu), in timp ce altii(LG, Samsung) au considerat ca pot sa aduca mai multe ecrane. Pentru unii utilizatori nu conteaza foarte mult daca au la dispozitie cinci sau sapte ecrane. Le vor folosi in acelasi mod: prin tragere de la stanga la dreapta sau invers, vor naviga printre ele.

Similar, pe banda de jos a ecranului principal, Google aduce cinci icon-uri intr-o instalare creata de Ice Cream Sandwich. Producatorii au posibilitatea de a schimba si acest element. La fel cum pot schimba intregul mod in care arata ecranul principal. Va intrebati probabil cum e posibil?

Structura similara Linux a Android-ului, permite ca interfata grafica sa poata fi personalizata, dupa dorinta, prin ceea ce identificam in generic sub forma unui shell. Producatorii vin cu shell-uri proprii(sense, touchwiz), pe care le vedem atunci cand pornim smartphone-ul. Nu inseamna ca este tot ceea ce am putea folosi – porniti Play Store si dati o cautare dupa shell si veti vedea ce oferta generoasa de alternative veti gasi. Le instalati si instant, aspectul ecranului principal al smartphone-ului dumneavoasta s-a schimbat.