Android 11 – Ce aduce nou?

La prima vedere noul Android 11 nu difera cu nimic fata de Android 10. Ecranul este la fel, iconitele sunt la fel, animatille neschimbate. Prima modificare aparuta la Android 11 ar fi meniul de notificari, unde a aparut optiunea de a raspunde rapid unui mesaj sau unui email, de ex. Pe langa asta puteti prioritiza care mesaje sa apara primele(un mesaj de la cineva, in defavoarea unor notificari de la Youtube). A doua modificare ar fi meniul de history pentru notificari, unde poti vedea toate notificarile pentru o perioada de timp, lucru care te ajuta atunci cand stergi unele notificari din greseala.

A treia modificare mai importanta ar fi inregistrarea ecranului, care va permite sa inregistrati si sunet din microfon, din device sau simultan, in cazul in care doriti sa comentati pe fundal o anumita inregistrare. Meniul de widgeturi este si el modificat, este putin mai finisat cu widgeturi mai bine incadrate si mai usor de observat. In caz ca apasati pe butonul de power mai lung o sa aveti surpriza de a gasi si acolo ceva nou – si anume meniul de google home (disponibil momentan doar pe telefoanele de la Google). Refresh rateul ar fi o alta modificare importanta, care se regleaza acum automat intre 60 si 90 de Hz in functie de aplicatia pe care o folosesti. Una dintre ultimele modificari de care trebuie sa luam aminte priveste partea de securitate – ele vor veni acum prin Google Play Store si se vor updata in fundal fara a mai fi mereu nevoie de un restart al telefonului.

Restul de modificari tine de dezolvatori, iar acestia vor fi obligati sa isi optimizeze aplicatiile pentru a folosi cat mai bine resursele telefonului.