Alternativele YouTube

Tot ceea ce e important, in termeni de material multimedia, probabil ca exista pe YouTube. Orice se gaseste acolo: filme, muzica, materiale ale entuziastilor. Mai mult, pe YouTube avem posibilitatea sa urcam direct de pe smartphone filmele proprii. Putine motive raman sa renuntam la acest serviciu si cu toate acestea, avem alternative?

Zicem ca da. Prima dintre ele este clientul Ustream prin care permite utilizatorilor sa se conecteze oricand si de oriunde la serviciu. Multe canale de vizualizat si cu foarte multe informatii interesante. Pe nivelul urmator punem clientul Plex ce aduce pe smartphone continut de peste tot din lume, recomandand utilizatorilor materiale noi, pe baza a ceea ce a vizualizat deja.

Calitatea materialelor e foarte buna si, in 90% din cazuri, materialele pot fi aduse la calitate HD – asta daca vreti sa proiectati continutul pe un Smart TV HD.

Am lasat in sfarsit Vimeo, un serviciu de sharing de materiale video care, la fel ca YouTube, permite si incarcarea continutului propriu. Aplicatia pentru Android aduce functiile minimale de control pentru materialele video, posibilitatea de abonare la anumite canale. Vimeo se diferentiaza de YouTube prin filtrarea continutului – aici nu veti gasi aceeasi abundenta, imaturitate si banalitate in filmele urcate de utilizatori.