Adaugarea unui contact, crearea de grupuri

Pe Android aveti mai multe cai prin care puteti ajunge sa faceti ceea ce v-ati propus. Cea mai simpla metoda de a adauga un contact in agenda de contacte din Android este sa proniti aplicatia Contacts, si din butonul + sa creati o inregistrare noua. Puteti sa dati foarte multe detalii pentru fiecare contact in parte, atata vreme cat informatia va fi stocata in baza de date Gmail, respectiv una sincronizata Exchange.

Celelalte doua variante disponibile: salvarea pe telefon sau in SIM sunt optiuni antice. Nimeni nu le mai foloseste in combinatie cu un smartphone dintr-un motiv simplu: pastrand datele pe telefon sau pe SIM, ele sunt vulnerabile deteriorarii fizice.

Ar fi bine sa controlati manual zona in care sunt salvate contactele noi: daca lasati setari implicite propuse de google va veti trezi ca multe din contacte nu sunt acolo unde credeati ca ar trebui sa fie. Explicatia e simpla: aplicatia Contacts va incerca sa salveze datele unui contact nou in agenda de pe telefon si nu in cea sincronizata automat cu Gmail. Va asigurati ca nu se intampla asta si ca e aleasa baza de date Gmail, selectand inca de la configurare locatia. Fiecare dialer in parte are optiunile proprii prin care se identifica si permite selectarea locatiei. Dumneavoastra cautati permanent sa salvati in baza de date indentificata cu Gmail.

Alternativa prin care salvati un contact in agenda de contacte de pe Android este sa porniti Dialer-ul, sa introduceti numarul de telefon si apoi sa alegeti optiunea de adaugare la contacte via meniul contextual. La final tot in contacts veti ajunge.

Mai este totusi o modalitate mai eleganta: de pe pc, cu ajutorul unui browser intrati pe gmail.com si autentificati-va cu numele si parola. Dupa ce apasati pe Contacts si apoi pe New Contact puteti sa introduceti din browser datele de identificare dorite. Inclusiv o poza de calitate.