Monthly Archives April 2014

Rearanjarea widget-urilor si a icon-urilor

android 22Pe oricare dintre shell-urile pe care le veti folosi se pot face trei tipuri de ajustari: adaugarea/eliminarea/mutarea de icon-uri sau widget-uri, schimbarea icon-urilor standard de pe bara principala si personalizarea imaginii de fundal.

Cel mai simplu este sa rearanjati icon-urile respectiv widget-urile: apasati pe ele pana se desprind de pe ecran si le mutati in noua locatie. Daca vreti sa scapati de ele, le duceti in zona din partea superioara si cand devine rosie obiectul a fost sters. In functie de shell-ul pe care il veti folosi, stergerea va fi ilustrata de un buton de tip remove sau delete.

Unele shell-uri va vor permite chiar si redimensionarea elementului de pe ecran(in special la widget-uri)...

Citeste

Aranajarea ecranului principal

In functie de modelul de smartphone pe care il aveti, o sa beneficiati de o anumita configurare a ecranului principal. Companii precum HTC, LG, Samsung depun un effort considerabil in directia personalizarii intense a experientei de lucru. Drept urmare nici unl dintre aparatele cu Android ale acestor producatori nu vor beneficia de un sistem de opearre Android pur, lucru ce se vede imediat in modul in care este conceput ecranul principal, imediat dupa prima pornire.

Desi s-ar putea ca smartphone-ul dumneavoastra cu Ice Cream Sandwich sa arate diferit el este construit exact la fel ca si cele prezentate de noi. Secretul consta in structura Android inteligenta, care perminte personalizare si in acelasi timp pastreaza unitatea de configurare/folosire.

Home screen-ul(sau ecranul principal) din...

Citeste

Sincronizarea aparatului

E momentul sa incepeti sincronizarea: introduceti datele de conectare pe contul de GMAIL si parola asociata. Din acest moment, daca este activa conexiunea la internet incepe sa se faca sincronizarea intre smartphone-ul cu Android si serviciul Google din cloud. Asa, veti avea acces de pe smartphone la aceleasi date pe care le primiti cand intrati pe contul de email direct din browser.

Pentru acei utilizatori care nu au asociat nici pana in momentul de fata datele unui card si in mod similar pentru cei ce abia si-au activat contul de email, Google propune introducerea direct de pe telefon a acestora. Credem ca e mai bine sa nu faceti inca acest pas – doar atunci cand vreti sa cumparat ceva din Play Store sa va dati aceste date.

Ultimul lucru pe care il mai verificati este legat de operatiu...

Citeste

Primele setari

Android_email_account_setupImediat ce a pornit smartphone-ul pentru prima data o sa fiti intampinati de o fereastra de dialog(posibil sa fie personalizata de producatorul aparatului dumneavoastra) in care va trebui sa alegeti limba in care e prezentata interfata. Aparatele disponibile in Romania au si suportul pentru interfata Android in limba romana. Traducerea ei este in mare parte excelent realizata si un utilizator nou de Android o va gasi de foarte mare ajutor. Unii vor prefera sa foloseasca interfata in limba engleza.

Pasul urmator presupune alegerea modului in care se va face conectarea la internet. Dupa cum am mai spus, puteti merge fie pe varianta WIFI(daca aveti asa ceva la indemana) fie pe cea Mobile Networ(conexiunea 3G asociata abonamentului de date)...

Citeste

Contul de GMAIL: cheia de acces in serviciile asociate Android

gmailAveti, in primul rand, nevoie de un cont GMAIL ca sa puteti folosi toata gama de servicii pe care Google o aduce impreuna cu platforma Android. Nu e obligatoriu sa il folositi ca si canal de comunicare – puteti adauga si alte casute de email POP sau webmail daca nu il aveti la suflet. Sa obtineti un cont GMAIL nu e un lucru complicat si e o operatie gratuita.

In cazul in care aveti deja un astfel de cont puteti sa treceti peste pasajul urmator. Puteti sa o faceti si direct de pe telefon in momentul instalarii. Noi va recomandam sa va pregatiti putin din timp si sa intrati de pe PC, cu un browser pe www.gmail.ro si de acolo sa alegeti operatiunea Creati un cont. Completati cu atentie campurile existente precum Nume, prenume, numele contului, parola, telefonul mobil etc...

Citeste

Configurarea unui smartphone Android

Va jutam sa parcurgeti primele setari cerute de instalarea unui smartphone Android. De la contul de gmail si pana la aranjarea ecranului, de la alegerea unui wallpaper si pana la instalarea primelor programe.

Atunci cand v-ati cumparat un telefon nou cu Android poate ca ati beneficiat de un mic instructaj din partea celui ce v-a vandut aparatul. Cam toti pasii pe care trebuie sa ii parcurgeti sunt intuitivi si, daca limba engleza nu e o problema, configurarea este extrem de simpla. Majoritatea smartphone-urilor Android au si interfata in limba romana, pe care va recomandam sa o activati daca este disponibila.

Elementele cele mai importante pe care trebuie sa le aveti la indemana atunci cand vreti sa configurati un smartphone Android sunt contul de GMAIL pe baza caruia vi se permite accesul...

Citeste